divendres, 7 de març del 2014

Pràctica: LINO IT


1. Per accedir a la pàgina de Lino It: busquem Lino It en Google i en la primera opció que apareix ja podem triar entre entrar (Login, en cas de tenir un compte creat) o, crear un compte nou (Sign in). Tenim diverses possibilitats per accedir a Lino It: amb un ordinador, amb un IPad...

En el nostre cas, com que encara no tenim cap compte creat, punxarem en Sign in i omplim les dades que es requereixen per a donar-nos de alta.




Un inconvenient és que només podrem triar entre quatre idiomes: anglés, coreà, japonés i xinés.


2. Per a fer un suro virtual: (per al nostre suro virtual)

    • Triem un tema en concret i fiquem diversos post-its que usarem per a fer la introducció del tema.            
    • A la part inferior del suro, també mitjançant post-its, posem la bibliografia o recursos consultats. Inclourem també les solucions dels exercicis.
    • A la part inferior esquerra, situarem post-its on descriurem activitats per a fer els alumnes.
    • A la part superior dreta, hi haurà post-its on detallem els objectius de tractar aquest tema amb eixes determinades activitats.


3. My canvases: són els murals (superfícies) on ficarem els nostres post-its. 

Podem crear un nou canvas si punxem en Create a new canvas. On posa name, escriurem el títol d'eixe canvas i en background tindrem l'opció de triar el disseny del nostre mural que més ens agrade.



També podem modificar la privacitat del canvas. Nosaltre triarem l'opció de everyone may post sticky, és a dir, el deixarem obert per a qualsevol persona que vullga fer modificacions en el nostre mural.

En details tenim més opcions per poder triar relacionades amb l'ús del nostre canvas.

Una vegada omplides totes aquestes dades, punxem en create a canvas (part inferior). Una vegada creat el nou canvas, ja podem començar a treballar sobre el nou suro virtual.





4. El que podem fer en el suro virtual
  • Triem el post-it que volem. Aquest apareixerà en gran al mig de la pantalla. Trobarem que hi ha diversos quadres i opcions. 
    • En el quadre més gran, escriurem el missatge que desitgem que aparege. 
    • En tag escriurem allò amb que vullguem reconèixer posteriorment eixe post-it, és una cosa pareguda a les etiquetes del bloc.
    • També tenim l'opció d'afegir icones i canviar el color del post-it i el color i mida de la font. 
    • En l’opció Dua Date triem quan volem que ens aparega aquest post-it i rebrem avisos al nostre correu (si abans hem triat aquesta opció quan decidíem la seguretat i altres opcions sobre els nostres canvases) . Si no volem triar cap data en concret, això és, si el que només volem és tindre el post-it , punxem en none i quan aparega el calendari, tornem a punxar sobre la mateixa opció.
    • Si cliquem en send apareixerà un requadre on fique recipient. Ací ficarem el correu de totes les persones a qui vulguem que arribe el post-it que hagem creat (qualsevol persona que cree el post-it pot fer açò).
    • Quan hagem abacat de crear el nou post-it, punxarem en post amb l'objectiu de que aquest aparega en el nostre suro.

  • En el requadre que apareix a la part superior dreta, és on anteiorment haurem triat el post-it que hagem desitjat i on podrem punxar qualsevol dels altres per crear-ne un nou. 
          Però també tenim altres opcions:
    • Afegir fotografies: punxarem sobre la imatge on està la foto i veurem que apareix un nou requadre que ens dóna la opció de seleccionar archivo i agafar una imatge que nosaltres tinguem guardada. Clicarem en frame si el que volem és afegir un comentari, tag, icona o Dua Date i ho farem amb les mateixes instruccions que hem seguit abans per a crear el nostre post-it.
    • Afegir un vídeo: punxem sobre el dibuix amb què reconeixem els vídeos. Si volem agafar un vídeo de youtube, copie el url i l’afegisc en el requadre de URL. . Només podrem afegir vídeos de youtube, vimeo o ustream.
    • Afegir qualsevol altre document que tinguem a l’ordinador: punxem sobre la imatge del clip menut i triem el document que desitgem. Després, podem afegir un comentari i tag, si així ho volem.
    • Crear un post-it "blanc": aquest és un post-it on podem classificar més post-its dins i amb la característica de tindre el fons transparent.

                                                    fotografia         vídeo      altre doc.    post-it blanc

    • El dibuix de la caseta ens condueix a My Page, la pàgina principal.
    • En la i de Information podem veure l'URL, el Link i l'Embed lino del nostre compte.
    • El signe de preginta representa l'opció Help i punxant sobre aquest, podrem obtindre ajuda per a treballar amb Lino It.
    • Punxant en el dibuix de Logout, tancarem la nostra sessió i els canvis es guardaran automàticament.

SABER QUE:

  • Després d'haver triat cadascun d'aquests documents, fotos o vídeos... clicarem en post per a guardar-los i que apareguen en el nostre mural.
  • En cadascun dels post-its que hagem creat, tenim la’opció d’edit, set due to date, send this sticky, copy to another canvas (poder copiar-lo o ficar-lo en algun altre canvas), o peel off (eliminar).
  • Si volem eliminar un canvas, punxem en la pàgina d’inici sobre My canvases i triem quin canvas volem eliminar. Per a fer-ho, punxem en el dibuix que representa una paperera.

5. Crear grup.

Per crear un grup, cliquem sobre My groups, i després, en Create new group



Dins d’ací, tenim l’oportunitat de donar-li nom al grup, una descripció, i, fins i tot, afegir una icona. 

Una vegada ja omplides i triades les opcions com nosaltres vulguem, punxarem en l’opció de crate a new grup, que apareix baix. 




Novament, apareixerà un altre quadre amb diversos apartats que també haurem d'omplir amb dades relacionades amb el nostre grup.






INFORMACIÓ ADDICIONAL


  • Què és Lino It?

Lino It és un tauer d'anuncis virtual per a organitzar les nostres notes en suros online.Aquestes poden ser visualitzades des de qualsevol ordinador amb connexió a Internet. Lino It ens proporciona aquesta funcionalitat, a més de poder publicar fotos, vídeos i URL's amb comentaris i possibilitats d'enviar-ho als nostres grups, ja siga de forma pública o privada.

Si encara no ens hem enregistrat en Lino It, a continuació trobarem els passos que hem de seguir per a fer-ho i les possibilitats que ens ofereix.



  • Lino It pas a pas
En aquesta pàgina podem aclarir molts dels dubtes que ens puguen sorgir a l'hora de crear un mural en Lino It. A més, l'última imatge presenta un mural en Lino It sobre un tema concret: els volcans. D'aquesta manera, ens podrem fer una clara idea de com pot quedar i què podem inclore en el nostre projecte que fem mitjançant aquesta pàgina web. 



  • Fem un mural en Lino It
Ací, adjuntem el nostre mural fet amb Lino It. Està pensat per a alumnes de segon cicle i tracta el tema de les quatre estacions de l'any. En el nostre mural trobem diversos apartats com son: Introducció, Objectius, Activitats i Bibliografia i Solucions. Tots aquests apartats inclouen diversos post-its amb informació i activitats relacionades amb el tema a tractar.

Enllaç del nostre Lino-It.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada