divendres, 31 de gener del 2014

APRENEM A USAR BLOGGER


Per crear un bou bloc, seguiré els següents passos:

 1.     Escrivim Blogger en el  buscador. 




Quan entrem, posem el nostre compte de Gmail.





2. Tenim la opción de crear un bou bloc o fer un bloc bou. Nosaltres, punxarem en bloc bou.    Una vegada arribats ací, ja podem començar a omplir els buits amb les nostres dades,    

    títols, imatges, vídeos, gadgets... que nosaltres vullguem. 


3. El que primer omplirem serà el títol del blog. En aquest cas, el meu títol és el següent:    
    dcyadesaramm. A l'apartat d'adreça nosaltres ficarem el mateix nom que hem ficat al títol 
    del blog, però en aquest cas, potser haurem d'afegir algun nombre darrere de les letras  
    si l'adreça que hem triat ja està a agafada.Trobem, també, l'opció de triar diverses 
    plantilles. Nosaltres agafarem la plantilla senzilla per fer-ho més fàcil. I, ara sí, comencem
    a escriure en el nostre blog! 
  


4. Per crear una entrada nova, punxem en entrada nova. 




4.1. En estil de l'entrada, posen el títol amb el que volem reconéixer-la.


4.2. A l'esquerra de la barra de ferramentes trobarem dos opcions on punxar: redacta i HTML. Si punxem en aquesta segona trobarem que el que nosaltres hem escrit prèviament en redacta s'ha convertit automàticament en HTML



Nosaltres, punxarem en redacta i escriurem el nostre text elegint la lletra, el seu tamany i color, el format... usant les diferents opcions de la barra de ferramentes. 


4.3. Podem afegir enllaços que ens condueixen directament a una imatge d'internet. Escriurem al text del blog les paraules o text amb què volem identificar aquesta imatge. Una vegada escrit, ho seleccionem i punxem on posa enllaç. Tot seguit, posem eixe text que hem seleccionat en text que es visualitzarà, i en l'altre buit, posem l'URL de la imatge. Si és aquest el resultat que voliem obtindre, punxem d'acord i publiquem. Després de fer açò, si punxem visualitzar el blog, podem tornar a veure la nostra entrada. 



4.4. Si volem insertir una imatge, punxem sobre eixa opció en la barra de ferramentes. 




A continuació, decidim d'on volem traure eixa imatge i, fent doble click en el botó esquerre del ratolí,  podem modificar coses de la imatge com, per exemple, la seua mesura. Quan ja ho tinguem, punxarem desa i publicar i, de nou, visualiza el bloc per veure com queda. Una cosa molt important a tindre en compte és posar els enllaços URL de les fotos d'avall d'aquestes per evitar problemes relacionats amb els drets d'autor.


4.5. Per afegir un vídeo, punxarem en la imatge de vídeo i triarem d'on és el vídeo que volem posar. 




Encara que aquest vídeo siga tret de YouTube, no cal que posem la font, ja que quan algú puja un vídeo a aquesta pàgina web ho fa sabent que qualsevol persona pot accedir-hi a aquest . Quan hagem triat el vídeo, punxem en selecciona, desa i publica. 


5. Pel que fa a la recerca d'entrades, trobem un mètode que ens ho facilita moltíssim. Es tracta de ficar el nom amb què volem reconéixer eixa entrada on posa etiquetes. Aquestes paraules que escriurem són les anomenades keyword (paraules clau) que ens permeten una ràpida recerca del que nosaltres busquen. Quan ja ho tinguem, punxarem en fet.




En el nostre cas, posarem Pràctica1, Pràctica2... en les entrades sobre pràctiques, i Teoriatema1, Teoriatema2... en les entrades sobre teoría.


6. Pel que fa a establir qualsevol canvi en les nostres entrades, no cal més que punxar on posa reverteix a esborrany i quan acavem, punxarem actualitza. Una vegada arribats a aquest punt, trobarem que eixim de l'apartat on s'escriu el text i podrem veure totes les entrades que hagem publicar.




7. Per personalizar el nostre bloc, punxem en plantilla i, después, personalitza. Per canviar el fons (punxem fons), per canviar el format (punxem format). Podem caviar també el tamany dels textos del blog i del costat lateral, el tipus de lletra...





Una vegada establerts tots els canvis que volem, punxarem en aplica-ho al bloc (dalt a la dreta) per guardar aquests canvis.





8. Per fer públic o privat el nostre bloc, punxem configuración.També poder establir la zona horària on ens trobem i l'idioma del nostre blog, decidir quantes entrades es poden veure en el nostre blog quan el visualitzem, informació sobre els comentaris que es poden afegir al bloc, entre altres opcions.








9. Si punxem en estadístiques, podrem saber informació detallada sobre les nostres entrades com, per exemple, quantes vegades han sigut vistes, des de quins països les han vist...




Si punxem en format - barra de navegació, podem elegir el disseny de barra de navegació que més ens agrade. Si punxem l'opció de format - icona, podem caviar la icona del blog (açò és interessant principalment per les empreses amb bloc. Si punxem format - configurar l'encapçalament, podem elegir com volem que siga l'apartat on apareix el nom del nostre bloc (en cas d'elegir una imatge, és interessant saber que amb el programa d'Infarview podem caviar les mesures de les imatges).




Punxant en format - afegeix un gadget tenim la possibilitat de triar diverses aplicacions que podem posar en el bloc. 






Els gadgets que afegirem al nostre bloc són els següents:

 - Botó +1
 - Entrades populars
 - Estadístiques del bloc: per saber el nombre de visites que tenim al bloc.
 - Quadre de cerca: és un buscador.
 - Enquesta: saber com valora el nostre bloc qui el visita.
 - Lista d'enllaços: per afegir enllaços extra. En URL posem la direcció de la web i en títol, 
   escrivim la paraula o paraules amb què volem identificar l'enllaç.
 - Etiquetes: per ver una búsqueda més rápida i directa dels continguts del nostre bloc.
 - Dades personals
 - Llicència de Creative Commons: busque en Google: Creative Commons, cliquem en 
   icona normal i copiem el text que aparéis baix. Tot seguir, tornem al nostre blog i
   peguen el text.
 - Podem afegir qualsevol altre gadget que trobem en Internet, seguint les mateixes 
   instruccions que amb el gadget de Llicència de Creative Commons.






   10. Si volem afegir algún document de Slideshare, una vegada elegit el document, ens  

    clavem  en share i punxem insertar. Punxem generare embed i copiem el text. Després, 
    tornen al bloc i peguem en HTML el text copiar on vullguem que aparega en el nostre text   
    redactat (canviant la cifra de height i width, podem variar el tamany de la presentació).
 


INFORMACIÓ ADICIONAL

Com podem donar profit a un bloc des de l’aula?

Sabent que les TIC ens poden facilitar molt el treball i millorar-lo, pensarem com podem aprofitar el bloc per a trebalar amb els alumnes.
És essencial que l’escola i la familia estiguen units per fer posible un possitiu desenvolupament dels alumnes durant l’etapa escolar. En aquest cas, un bloc pot ajudar molt als docents a aquesta unió familia-escola: molts materials elaborats a classe, murals, i altres treballs es poden penjar amb fotografies o vídeos al bloc. A més, els blocs també permeten que alumnes de diverses classes puguen estar en contacte, és a dir, que els alumnes d’una classe puguen veure treballs o altres activitats dutes a terme per alumnes d’altres classes.

No obstant aquests trets possitius, hem de tindre en compte que un bloc pot ajudar-nos sempre i quan estiga molt controlat. Seria original que alumnes d’unes classes reconegueren el treball de companys d’altres classes mitjançant comentaris que es poden deixar al bloc. Important recalcar que, tant els comentaris com la informació del bloc en general ha d’estar controlada per garantir el seu correcte ús.


El títol d'aquesta aportació és un enllaç a un bloc de blocs, és a dir, un bloc on podem trobar molts altres blocs relacionats amb la docència de diverses etapes educatives. A més, podem trobar informació molt útil com exemples d'activitats, temaris de diferents assignatures, decoracions d'algunes classe, vídeos d'alumnes fent alguna activitat, cançons...


Usos educatius d'un bloc.

Punxat sobre aquest títol, arribarem a una pàgina web on podrem trobar els usos que podem donar a un bloc relacionats amb l'educació. Am l'explicació anterior de com elaborar un bloc, queden clar els passos que hem de seguir, però amb aquesta aportació ampliarem encara més els continguts sobre blogger i un aspecte encara més rellevant: com dur-lo a la pràctica.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada