diumenge, 30 de març del 2014

Pràctica: Glogster

Amb Glogster podem elaborar murals adaptant-los a qualsevol edat dels alumnes, àrea i tema. 


Per a elaborar un Glogster, seguirem els següents passos:

1. Busquem Glogster en Google.
2. Punxem la primera opció i, després, en Go to Glogster (ho trobem a la part dreta, dins d'un semicercle rosa). Si encara no tenim creat cap compte en Glogster, punxem en l'opció de Sign Up per a donar-nos d'alta.


El glogster educatiu ens permet treballar amb els alumnes de classe.

3. Quan ja tenim accés a la pàgina, en Poster Glog , punxem la primera de les opcions que ens conduirà directament a una opció de treball.


  •  La primera opció és on posa Tools, on podem punxar i trobar moltes altres opcions que anirem descrivint més endavant.
  •   A la a dreta de Tools, trobem una fletxeta que ens permet pujar qualsevol arxiu que nosaltres vulguem. Per exemple: si es tracta d'una imatge, podem pujar-la des del lloc on estiga guardada aquesta i emprar-la com a fons o com a element per al nostre mural.
  • Amb la tercera icona, podem crear l'accés a arxius que hi haja a internet, usant els seus enllaços.

Punxant sobre Tools, podem triar l'opció de:
  •  Text. Podem afegir qualsevol entrepà que vulguem. Quan l’hagem triat, punxem doble clic sobre la bafarada i podem començar a afegir el text. Podrem canviar el tipus de lletra, el color, la mesura… On estan les fletxetes de la bafarada, punxant sobre aquestes, podem modificar la mida de la bafarada. Punxant sobre aquesta, amb un clic en el botó esquerre, podem moure-la.



Si volem bloquejar la bafarada per a no permitir canvis en aquesta, ho fem punxant sobre el cadenat. 

- Dins de les opcions que podem trobar en les bafarades, està la de duplicar-les. Ho podem fent punxant sobre el botó quart començant pel final.
- Amb el botó cinqué, les conduirem al fons.
- On apareix la icona d'hipervincles, podem punxar fer afegir-ne un.
- Amb el dibuix que representa com una bareta màgica, podem posar-li sombra a la bafarada i amb el quadre d’opcions podem triar el color que volem donar-li a la sombra, fer-la més o menys obscura…

  •         Gràfics. Tenim l'opció de triar uns gràfics predissenyats que ens ofereix la pàgina o bé, podem pujar gifts. Dins de l’opció de gràfics, també podem punxar en les que posa animated (gràfics animats), canviar el color dels gràfics, és a dir, tots els gràfics es poden editar. També podem ficar-los darrere, duplicar-los...

Image. Podem insertar imatges nostres, agafar-les d'internet o, triar les que hi ha predissenyades en aquesta pàgina. A més. també podem trobar imatges amb animacions i afegir marcs a fotos que nosaltres afegim.







  •          Wall. Afegim un fons i podem modificar-lo segons les opcions que triem. En funció en que nosaltres vulguem, podem modificar el fons de pantalla: normal (ho deixa amb les mateixes mesures), tie (allargat) i scretch and filled (ajustat i rellenat).


  •           Page. Posar un fons darrere del fons que nosaltres hem posat. Seria com afegir un marc al nostre fons.
  •         Audio.  Per a afegir un audio, podem fer ús de la pàgina: Jamendo (pàgina d'Internet gratuita  per a descarregar música). Podem triar un audio i també el botó (image) elegint la imatge on, posteriorment podrem clicar per a que comence a sonar l’audio una vegada haja estat publicat.


  • Vídeo. Podem afegir vídeos. Amb l’opció de preview, podem veure el vídeo.

  •          Save. Quan hagem acabat de elaborar el nostre mural, posem el nom que vulguem i completem també l’apartat de tags (etiquetes) i, tot seguit, punxem en save Glog.

Amb back to edit, podriem fer canvis d’edició i tornar a publicar-lo posteriorment.

Si punxem en Back to the dutch board ens sortirà el títol del nostre blog. Ací, tenim diverses opcions i, entre elles, la d'imprimir el Glog.


També podem:

- Afegir qualsevol comentari. A l'igual que en amb el blog, en el nostre glog també es poden afegir comentaris. Per a afegir-ne un comentari en general, punxarem en What is your new glog about. Si el que volem és comentar un en concret, punxem sobre eixe mural i afegirem el nostre comentari punxant en Add your comment (part inferior).

- Fernos amics o fans d'un usuari, saber els glogs que té eixe usuari, a quina comunitat pertany...

- Veure la quantitat de visites del nostre glog, si tenim amics o fans...

- Afegir una imatge per al nostre escriptori, en Background.

- Canviar el fons de la lletra, amb Template.

- Canviar el fons de l'escriptori, on posa Color.

- Saber les comunitats que hi ha sobre un tema, en l'opció de Community.

- Veure Glogs, on està la llista dels nostres Glogs.

- Escriure un missatge, punxant en Message.

- Buscar informació sobre un tema concret, si escribim aquest tema en un quadradet blanc que tenim a la part superior dreta.



 INFORMACIÓ ADDICIONAL

  • Creem un Glog
L'activitat relacionada amb aquesta entrada que nosaltres havíem de fer és, com us podeu imagnar, un mural en Glogster, és a dir, un Glog. 
Aquest Glog tracta el tema de la primavera i està pensat per a alumnes de 10 anys d'un col·legi d'Educació Primària. La finalitat és elaborar un mural com qualsevol que puguérem fer amb cartolina (encara que amb més opcions) i usar-lo a l'aula per a tindre un suport visual i textual a partir del qual podem explicar als nostres alumnes alguns dels trets més significatius sobre la primavera. 
Hem de tindre en compte que un mural per a alumnes de 10 anys ha d'incloure imatges relacionades amb el tema i, per què no, també ha de tindre text on s'afegisca informació relacionada. Això sí, no tractem de plenar el mural de lletres perquè potser, només lllegiran la primera frase.
També podem crear activitats i afegir-les al nostre Glog per a que els alumnes pensen i reflexionen.
Tenint en compte tot açò esmentat anteriorment, hem creat el nostre propi Glog:






  • Per què usar Glogster i no altres recursos com els murals de paper?
En primer lloc, m'agradaria comentar una idea que considere força important: les noves tecnologies no han de suprimir tots els recursos que s'empraven anteriorment. És evident que les TIC ens faciliten molt el treball, entre altres coses, però tot i això, els alumnes han de conèixer diversos mètodes per a arribar a un mateix objectiu. 
En aquest cas, parlem del Glog. És un mural que podem crear mitjançant Glogster (una pàgina web que ens permet crear murals i accedir-hi a ells on-line). Però no per aquest motiu, hem d'oblidar que un mural fet manualment també pot ser un recurs molt útil per als nostres alumnes a l'aula.
Tornant al tema del Gogster, m'agradaria afegir que sempre que fem ús de qualsevol recurs didàctic (en aquest cas, de les TIC) hem de saber quin és el motiu i l'objectiu pel qual l'usem. En aquest cas, tobem que són diversos:

- Amb molta probabilitat, els alumnes estaran molt més atents a una explicació del mestre basant-se en ferramentes de tecnologia que amb paper. És a dir, trobaran la explicació i el tema molt més atractius.

- Ens ofereix flexibilitat, ja que podem fer modificacions: afegir o traure imatges, modificar el text, canviar alguns vídeos...

- Evitarem comprar cartolines. Fen ús del projector i l'ordinador de l'aula, podem tindre el nostre Glogster preparat per als nostres alumnes.

- Donarem un ús didàctic a les TIC.

- No hem de transportar el material, podem accedir-hi a ell mitjançant Internet.

- Sempre tenim l'opció d'imprimir-lo en cas de que vullguem fer-ho.

- Podem afegir elements multimèdia com vídeos i audios i, així, contextualitzar encara més la nostra explicació i fer-la més divertida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada