dissabte, 8 de febrer del 2014

GOOGLE DRIVE


ARENEM A USAR GOOGLE DRIVE

Les indicacions  següents ens permetran saber com usar Google Drive i les funcions de cadascun dels apartats que podem trobar dins d’aquest.

1 1.     Escrivim Google Drive en el  buscador.




   Quan entrem, posem el nostre compte de Gmail.





2 2.     Si el que volem és crear un document: punxem sobre crea - document i veurem que el funcionament és molt similar al d’un programa Word.




2.1.         Si el que volem és ficar o canviar el nom del document, punxem: fitxer – canvia el nom.



2.2.         Si punxem: baixa com a…, podem baixar el document al nostre ordinador amb el format que elegim.




2.3.         Punxant en: pubicar en la web, podem publicar el document en el nostre blog (si ho volem així). Per fer açò, seguirem aquest ordre:
-       1, comença a publicar
-       2, aceptar (copiem el codi)
-       3, entrem al blog i peguem el codi copiat en HTML (en el apartat del text on vullguem que aparega auqest document.

2.4.         En cas de compartir aquest document amb altres persones en Google Drive i volem observar els canvis que s’han dut a terme, punxarem en consultar l'historial de revisions.

2.5.         També tenim l’opció d’enviar correus als col·laboradors , si punxem sobre enviar un correu electrònic als col·laboradors - canvia i després, posem a tots els usuaris l’enllaç.

3 3.    En canvi, si en compte d’un document, volem crear una presentació, punxarem l’opció de crear i, dins d’aquesta, presentació.





3.1.         Dins de l’apartat de presentació, podem seleccionar el tema que més ens agrade. Com podrem observar, el funcionament de l’elaboració d’una presentació en Google Drive és molt similar al del Power Point.




3.2.         En Google Drive, també podem canviar el fons de la nostra presentació, inserir imatges…, si punxem sobre eixes opcions.





4 4.     Per elaborar un formulari, punxarem sobre la opció: crear – formulari  i ens apareixeran les instrucciones bàsiques que haurem de dur a terme.





4.1.         Elegim la plantilla que més ens agrade i escrivim el títol.






4.2.         Escrivim el títol de la pregunta i elegim el tipus de pregunta que volem: pregunta de text, pregunta de selecció múltiple… Una vegada elegit, punxem en fet.





4.3.         Si volem afegir un element, punxarem sobre aquesta opció i seleccionarem la llista on aquest es trove.




4.4.         Tenim també la possibilitat d’afegir preguntes noves si punxem en afegir un element deprés d'haver formular la pregunta anterior.

4.5.         Mentre es completa el qüestionari, podem saber la quantitat de preguntes contestades i les que falten per contestar, si mirem un barra menudeta de color gris situada a la part dreta de baix.

5. Finalment, podem observar el formulari, o veure les respostes proposades per a les preguntes (creant un document Excel).




INFORMACIÓ ADICIONAL





Què pot aportar-nos el treball amb Google Drive?


Un aspecte a destacar del Google Drive és que permet que diverses persones treballen simultàneament i, a més, puguen comunicacar-se mitjançant una espècie de xat. D’aquesta manera, hi haura menys problemes per fer treballs grupals, ja que cada membre del grup pot fer les seues pròpies aportacions des d’on vulga, sempre i quan dispose d’internet.




Google Drive: requisits necessaris, informació complementària, limitacions, avantatges i reflexions.


Aquest és un enllaç directe que ens condueix a una pàgina on trobem valiosa informació relacionada amb Google Drive. Ací, podem trobar què necessitem per poder entrar a Google Drive, quins apartats podem trobar al seu interior i quines són les seues funcions, la utilitat de cada tipus de document, les funcionalitats més importatns, què hem de fer per poder convidar altres persones a compartir els documents amb nosaltres, quins són els avantatges i quines les limitacions, i algunes reflexions relacionades. 
Trobe que és una pàgina web interessant perquè ens permet ampliar la informació que trobem en la nostra descripció de com usar Google Drive pas a pas. Axí, per exemple, dins d'aquesta pàgina podem aprendre que  Google Drive no és compatible amb tots els navegadors.


Google Drive: com fer una presentació pas a pas.  

Tot i haver-hi explicat anteriorment com funciona Google Drive i les diferents opcions per crear documents i presentacions, entre altres, amb aquest, trobe que aquest enllaç pot resultar molt útil per a qualsevol persona a qui li agradaria obtindre una informació encara més detallada de com elaborar una presentació amb Google Drive



Activitat proposada per fer ús del Google Drive

 
La imatge de la dreta ens ofereix la introducció de l'activitat on aquesta esà descrita. Junt amb la introducció, trobem també els objectius que es pretenen aconseguir amb aquest treball en grup mitjançat Google Drive. 
Per ampliar la informació sobre aquest exemple d'activitat podem punxar en el títol qeu tenim com a capçalera: activitat proposada per fer ús del Google Drive.
Amb una ràpida miradeta a la imatge podem obtindre una important conclussió: les TIC ens permeten treballar altres continguts mentre experimentem amb elles, és a dir, podem treballar els continguts d'una assignatura i les TIC alhora. Tenint en compte aquesta ventatja, el que hem de fer és tractar de contextualitzar l'ús de les TIC el màxim possible.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada